Wednesday, 22 March 2017

review movie: My Annoying Brother

assalamualaikum

hai... hai...
aim bulan mac 2017...
nak kembali aktif ber-blog!
wah! wah! really?
hehehe...

movie review: My Annoying Brother

Jo Jung-Suk, Park Shin Hye and Do Kyung-Soo
ada dua sebab, kenapa hana nak tengok cerita ni....
1) ada satu review, it stated that... a new comedy film....
2) sebab family genre, siblings gaduh2 gitu ^^

oh! lupa nak mention, it is a korean movie... hana pun bukanlah layan sangat movie korea ni, yang hana memang follow pun, Running Man! hehehe... but, entah larr, tetiba, terus taip kat google, terus ada, untuk online movie (kissasian.com: My Annoying Brother)... so, layan... tak tengok dah trailer or wikipedia, generasia or asianwiki... selalunya, tengok laa jugak, tapi entahlarr, malam ni, terus jeerr buka laman tu. sambil2 nak bagi movie tu loading, baca komen bawah...

alamak!!! haru! hana amik sikit apa diorang kata eh....


spoil larrr plak, mujur la baru nampak comment yang sorang ni ja, yang lain pun ada, tapi tak sempat nak hadam apa diorang tulis... hurmmm, dalam hati, nak tengok ke tak, nak ke tak... aim nak tengok comedy, tapi...hurmmm, last2 tengok jugak sebab kekadang apa yang orang lain suka, tak semestinya hana pun suka kan, so vice versa...

senang cerita, hana recommend cerita ni ^^ hana bagi 9.9/10... unexpected! ALERT! korang memang kena sediakan tisu banyak2!!! [no wonder (T.T)]

overall, it is about 2 step brothers, hyung is a prisoner, dongsaeng is an judo's athlete. tetiba, si dongsaeng jadi physical disabled, a.k.a blind selepas dapat kecederaan sewaktu tournament. so, hyung mintak pelepasan dari prison, nak jaga si dongsaeng, and of course under pemerhatian. and that is how the story begin, bila mana, lama tak jumpa, macam mana diorang nak berbaik semula, since si hyung is ala-ala ex-gangster gitu. while si dongsaeng hilang semangat coz tetiba jadi blind.

well, memang ada part yang comedy, and really untuk penulis jalan cerita, daebak! brilliant idea! and the producer! awesome!!! nak hana kupaskan lagi kerr... rasanya nanti jadi bad spoilerr kut...

just that, in life, kita tak boleh expect kan apa yang akan jadi in future. so, apa yang hana dapat: buat benda yang kita minat, don't loss hope, keep fighting, support each other and knows the limit, means avoid all those illegal things.. that's all! ^^

bigggg hint: it is really unexpected!!! (T.T)(T.T)


No comments:

Post a Comment