Thursday, 6 April 2017

Tutorial Nak Cari BLOG ID

Assalamualaikum,

#Tutorial4

Gelabah derrr, nak masuk GiveAway, but then, the organizer mintak Blog ID... Eh??? Mana nak cari??? Tak pernah dengar plak pasal Blog ID ni... nampak tak betapa tajk prihatinnya Hana... Huhuhu... Ah sudah! Nak nak tak nak, kena follow arrr apa yang organizer nak2... Then, apa lagi, alam siber kan sekarang ni, Google arrr, and alhamdulillah, berlambak orang duk tulis tutorial cari Blog ID...

Try tekan salah satu link (credit to: lyssasecret.com)... berdesup baca entry dia... then, senyum kera sorang2... rasa macam nak hempuk kepala atas katil pun ada!!! tergelak guling-guling! korang2 yang cari entry ni, mesti akan alami benda yang sama... or maybe tak! Hahahahha, but Hana confirm, at the end, korang akan senyum kera jugak arrrr... senang gila baq hang!

Ok, first step and the only step yang ada! korang sign in jerr blog korang tuuuu, and tada! dah muncul... Nampak tak??? ^^

^^
kat link atas tuuuu, kan ke ada tulis blogID... bersama-sama dengan 19 digit number! Itulah blogID korang!!! Ok, boleh senyum sekarang! ^^

No comments:

Post a Comment